MEEZINGERS VAN WELEER

Er wordt niet meer gezongen! De tijd dat op trouwfeest, kaartsouper, jubilee, studentenbal, kampioenviering, busreis, buurtfeest, enz… uit volle borst spontaan gezongen werd, komt nog zelden voor. Nochtans doet niets de samenhorigheid van een groep zo sterk aanvoelen dan samen zingen (en dansen). Iemand begon een bekend lied te zingen en iedereen zong mee …

Maar blijkbaar kan dat niet meer. Waar tegenwoordig mensen gezellig bijeen zijn overstemt het geluid uit de (reuzen)boxen zelfs een doodgewoon gesprek. Muziek (?) en zang (?) worden dikwijls en op vele plaatsen tegen onze zin opgedrongen. Geluidspollutie in vele gevallen.

En als er zich dan toch eens een zanggelegenheid voordoet kennen we de liederen niet meer. Het refreintje, ja, of een stuk ervan. Flarden van strofen om van ‘de veus’ nog maar te zwijgen.

Daar brengen wij verandering in op een gezellige meezingstonde (liedprogramma van tweemaal 45’ of naar de wens van de inrichters) met alle ‘klassiekers’ van weleer.

Met boekje in de hand kunnen we uit volle borst meezingen met de ‘HITS UIT VROEGERE  TIJDEN’: Aan het Noordzeestrand, Veel bittere tranen, Ik sta op wacht,  Marina, Oh Heideroosje, Het plekje bij de molen, Zwarte Lola en vele andere.

Smeer de stemmen maar!