OVER ONS

Erik Wille (°1946)

Geboren en getogen in Aalter gaf hij er 35 jaar les in het secundair onderwijs. Van opleiding regent wetenschappen-aardrijkskunde en plastische opvoeding met aggregaat voor het hoger secundair, gaf hij er onder meer plastische opvoeding, esthetica en wetenschappelijk tekenen.

FOTO CV ERIK-1Hij volgde jaren avondcursussen aan de academies van Brugge, Gent en Eeklo en bleef  zo actief in de teken- en schilderbranche. Aquarel is zijn favoriet medium.
Sedert een aantal decennia bekwaamde hij zich ook in de kalligrafie en volgde les bij gerenommeerde kalligrafen. Hij geeft kalligrafielessen voor beginners en gevorderden.

Hij leidde als auteur-regisseur en speler gedurende 25 jaar (1980 – 2004) het Aalters stangpoppentheater.

Hij richtte in 2002 het Dialectgenootschap Zuidwest-Meetjesland op met als doel het optekenen en bestuderen van de plaatselijke dialecten. Dat resulteerde in het Dialectwoordenboek van Zuidwest-Meetjesland en omstreken dat verscheen in 2013.

Al meer dan 40 jaar treedt hij op als volkszanger met markt- en café-chantantliederen uit onze Vlaamse zangtraditie van de laatste 150 jaar. Hij wordt daarbij begeleid door accordeonist Luc De Sutter.

 Luc De Sutter (°1951)

ACCORDEON LUCLuc De Sutter leerde accordeon spelen op 9-jarige leeftijd bij accordeonvirtuoos Daniël vande Wiele.
Hij begon samen met Adriaan Van Landschoot het Zomergemse dansorkest The Mirky’s waarbij hij tot 1986 actief bleef als orgelist-accordeonist.

Hij is een liefhebber van Franse musette en sedert  jaren een uitstekend begeleider van diverse zangers, o.m. van volkszanger Erik Wille.